Werkfit maken

Heeft u een ZW- of AG-uitkering van UWV? En heeft UWV aangegeven dat u in aanmerking komt voor een Werkfit maken traject? Hiervoor kunt u bij Radmer Arbeidsadvies terecht. We coachen u op verschillende gebieden, in uw eigen tempo. Zo bent u na een Werkfit maken traject weer klaar om aan het werk te gaan.

Snel meer informatie of aanmelden
Kennismaking en re-integratieplan

We vinden het belangrijk om u eerst te leren kennen voordat we aan het traject starten. Daarom houden we eerst een kennismakingsgesprek. U leert onze re-integratiedeskundige kennen en we leggen het Werkfit maken traject uit. Daarna zetten we uw wensen, verwachtingen en situatie op een rij. Na dit gesprek zit u nog nergens aan vast, want we moeten eerst een goed gevoel bij elkaar hebben. Als dit zo is, maken we op basis van het eerste gesprek een re-integratieplan.

Het Werkfit maken traject

We richten het traject volledig op uw wensen en situatie in. Zo krijgt u maatwerk. Globaal bestaat het traject uit de volgende onderdelen:

Verbeteren van de persoonlijke effectiviteit
Er kunnen veel verschillende oorzaken zijn waardoor werken moeilijk voor u is. Meestal kunt u hier niets aan doen, maar vaak wel de manier waarop u hiermee omgaat. Onze re-integratiedeskundige leert u hiermee omgaan. We zorgen ervoor dat u zich weer op (het vinden van) werk kunt focussen.

Versterken van de werknemersvaardigheden
Het komt vaak voor dat mensen die al langere tijd een uitkering van UWV hebben moeite hebben om actief op zoek te gaan naar werk. Ook kan het zijn dat u weer aan het werken moet wennen, bijvoorbeeld door fysieke of mentale ongemakken. Dan is het belangrijk dat u weer actief wordt en weer went aan bijvoorbeeld een werkritme, samenwerken met collega’s of omgaan met uw leidinggevende. Onze re-integratiedeskundige coacht u op deze gebieden. Ook een stage- of werkervaringsplaats behoren tot de mogelijkheden.

Arbeidsmarktpositie in beeld brengen
Samen met u brengen we in kaart welk werk en welke beroepsrichtingen goed bij u passen. We bespreken uw opleiding, interesses, sterkte punten en werkervaring. Ook doet u een beroepskeuzetest. Zo hebben we uitgebreide informatie, om u een zo goed mogelijk advies te geven. We koppelen de bevindingen uit de beroepskeuzetest aan de kansen en mogelijkheden op een baan in uw regio. Zo weet u welk beroep goed bij u past, en waar mogelijkheden liggen om te solliciteren.

Na het Werkfit maken traject kan u weer aan het werk en weet u welke beroepsrichting goed bij u past. Als u het traject goed vond lopen en als uw situatie erom vraagt, kunnen we verdergaan met een Naar werk traject, waarin we u begeleiden met werk zoeken en solliciteren.

Waarom een Werkfit maken traject bij Radmer Arbeidsadvies?
  • U krijgt maatwerk. We passen onze coaching volledig aan uw situatie aan.
  • We hebben veel ervaring in de regio. We spreken dezelfde taal en weten waar de mogelijkheden voor u liggen.
  • Er zijn nog meer redenen om te kiezen voor Radmer Arbeidsadvies.
Meer informatie

Heeft u vragen over het traject of wilt u een kennismakingsgesprek plannen? We helpen u graag.