Transitievergoeding

Wordt uw contract niet verlengd? Bent u ontslagen of is er een reorganisatie binnen uw bedrijf? De kans is dan groot dat u recht heeft op een transitievergoeding. Deze ontslagvergoeding krijgt u om zo snel mogelijk weer nieuw werk te vinden.

Vind uw nieuwe baan!

We begeleiden en coachen u, bekijken welk werk bij u past, stellen samen een CV en sollicitatiebrief op, helpen u met netwerken en zoeken vacatures. De kans dat u een nieuwe baan vindt maken we zo groot mogelijk. Bent u benieuwd hoe we u kunnen begeleiden?

Wat is een transitievergoeding?

Een transitievergoeding is een wettelijk verplichte ontslagvergoeding. Dit geldt voor zowel een vast als tijdelijk contract. Ook voor oproepcontracten. De vergoeding is een compensatie voor het ontslag. Dit geld kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor scholing naar een andere baan. Uw werknemer heeft recht op transitievergoeding vanaf de eerste dag van het arbeidscontract.

U heeft geen recht op een transitievergoeding als:

  • U jonger bent dan 18 jaar en gemiddeld niet meer dan 12 uur per week werkt
  • Als uw contract opgezegd of niet verlengd wordt omdat u de AOW- of pensioengerechtigde leeftijd bereikt
  • Uw contract wordt opgezegd of niet verlengd door ernstig verwijtbaar handelen van uzelf
  • Uw werkgever in staat van faillissement is verklaard of surseance van betaling is verleend
Hoogte transitievergoeding

U kunt op de volgende pagina berekenen hoe hoog uw transitievergoeding zou moeten zijn. Dit is een indicatie, de werkelijke ontslagvergoeding kan anders uitvallen.

Wat kunt u met een transitievergoeding doen?

U kunt de ontslagvergoeding gebruiken voor bijvoorbeeld re-integratie, omscholing of een werk-naar-werk traject. U kunt het vrij besteden. Het is verstandig om dit te gebruiken om nieuw werk te krijgen dat goed bij u past. Redenen hiervoor zijn:

  • Als u de transitievergoeding besteedt aan het vinden van nieuw werk, laat u geen gat in uw CV ontstaan. Immers, hoe langer u geen werk heeft, hoe moeilijker het wordt om een nieuwe baan te vinden
  • U blijft bezig
  • U maakt de kans dat u een inkomen blijft houden zo groot mogelijk
Vind werk dat bij u past

Als u besluit om uw transitievergoeding te gebruiken om een nieuwe baan te vinden die goed bij u past, kan Radmer Arbeidsadvies u goed helpen. U krijgt daarbij altijd de hulp die bij uw situatie past:

  • Wilt u nieuw werk en wilt u wellicht iets anders? Bent u benieuwd welke werkzaamheden echt goed bij u passen? Met een beroepskeuze advies krijgt u duidelijkheid over uw mogelijkheden op de arbeidsmarkt en welke beroepen goed bij u passen
  • Wilt u nieuw werk en weet u welke functies goed bij u passen? Met onze sollicitatietraining helpen we u om zo goed mogelijk te solliciteren. U krijgt bijvoorbeeld advies en hulp bij netwerken, het maken van een CV en het schrijven van een sollicitatiebrief
Meer weten over een transitievergoeding?

Heeft u vragen over een transitievergoeding? Of wilt u een vrijblijvend een afspraak maken om uw mogelijkheden te bespreken? U kunt ons bellen op 0314-381382 of mailen naar arbeidsadvies@radmergroep.nl. We helpen u graag.