Loopbaancoaching

Er kunnen ontwikkelingen zijn op het werk waar medewerkers geen invloed op hebben. Zo kan een van uw medewerkers ziek worden, een burn-out krijgen of iets willen veranderen in zijn of haar werk. Hierdoor kan uw werknemer zijn of haar taken niet goed meer uitvoeren. Vervelend voor uw werknemer, maar ook nadelig voor u. Een ervaren loopbaancoach van Radmer Arbeidsadvies kan hier een oplossing voor bieden.

Loopbaancoaching traject
Wanneer u contact met ons opneemt, kan uw werknemer al binnen enkele dagen terecht op een van onze locaties bij u in de buurt. In een kennismakingsgesprek bespreken we met uw werknemer wat de problemen zijn, wat zijn of haar wensen zijn en wat de vervolgstappen zullen inhouden. Hier maakt de loopbaancoach een plan van. Dit plan wordt ook met u besproken. Zo zorgen we er samen voor dat uw werknemer de coaching krijgt die het beste bij hem of haar past. Voorbeelden hiervan zijn:

  • In kaart brengen wat de moeilijkheden in het werk zijn.
  • Uw werknemer coachen om goed met deze problemen om te gaan, zodat hij of zij het werk weer goed kan uitvoeren.
  • Bekijken of de huidige functie wel echt bij uw werknemer past, en zo nodig kijken naar alternatieven.

We kunnen nog een hoop meer doen in deze gesprekken. Onze ervaren loopbaancoach begeleidt uw werknemer op de manier die het beste bij hem of haar past. We leveren maatwerk.

Wanneer loopbaancoaching?

  • U heeft een werknemer die niet gelukkig is met de huidige werksituatie. Hierdoor presteert hij of zij minder. Dit is onwenselijk voor zowel u als uw werknemer. Onze loopbaancoaches geven oplossingen, zodat hij of zij het werk weer goed en met plezier kan uitvoeren.
  • U heeft een werknemer die zijn of haar werk niet meer kan doen, bijvoorbeeld door ziekte of een burn-out. De loopbaancoaches van Radmer Arbeidsadvies hebben hier veel ervaring mee. Ze geven advies over aanpassingen van het werk. Of, als dat nodig is, begeleiden uw werknemer naar ander werk.
  • U vindt uw werknemer niet meer passen bij de taken die gevraagd worden. De loopbaancoach biedt duidelijkheid over de toekomst. Of die toekomst voor de werknemer bij uw organisatie is of bij een ander bedrijf, wij kennen alle stappen die genomen moeten worden.

Wanneer u gebruik wilt maken van loopbaancoaching, zijn er meerdere redenen om voor Radmer Arbeidsadvies te kiezen.

Meer weten over loopbaancoaching?
Als u wilt weten wat u kunt doen om uw werknemer te helpen, kunt u contact met ons opnemen. We helpen u graag met al uw vragen. Bel ons op 0314-381382 of mail ons via info@radmer-arbeidsadvies.nl.