Herstelcoaching

Bent u door een combinatie van fysieke en psychische klachten niet of niet goed in staat om te functioneren? Herstelcoaching is uitermate geschikt om een verbetering in functioneren te bewerkstelligen, ook als start van een re-integratietraject. De klachten waar herstelcoaching mee werkt zijn: Stressklachten, overspannenheid, burn-out aanhoudende hoofdpijnklachten, klachten in arm, nek, schouders en rug, vermoeidheidsklachten, fybromyalgie of aanhoudende klachten na een ernstige ziekte zoals kanker.

De herstelcoach kijkt met u naar de verschillende factoren die bij de klachten een rol spelen. Denk hierbij aan fysieke beperkingen, vermoeidheid, verwachtingen, piekeren, stress, emoties, negatieve gedachten en slaapproblemen die door de klachten ontstaan.

Tijdens een intakegesprek worden de klachten, de situatie en de ideeën in kaart gebracht en er wordt een plan gemaakt en het aantal (5 tot 8) sessies wordt vastgesteld. Herstelcoaching is een praktische, persoonlijke en resultaatgerichte coaching. U leert om handiger omgaan met klachten en met de thema’s belemmerend zijn, zoals te kort aan energie, verwachtingen, negatieve gedachten, stress, emoties, anderen of moeilijke situaties. U kunt de eisen die gesteld worden aan de functie anders benaderen en hierover goed communiceren.

Tijdens de coaching wordt gebruik gemaakt van gesprekken, oefeningen (bijvoorbeeld mindfulness) en huiswerkopdrachten.