Bemiddeling bij conflicten

Heeft u een conflict op uw werk? Is de situatie zo uit de hand gelopen dat u niet meer wilt of kunt werken? Het komt regelmatig voor dat werknemers zich dan ziekmelden of met tegenzin naar het werk gaan. Een conflict kan er dus voor zorgen dat u ziek wordt, maar het gebeurt ook andersom: ziekte kan leiden tot een conflict. Bent u langdurig ziek en zorgt dit voor problemen met uw werkgever? Radmer Arbeidsadvies kan u dan helpen. We zijn gespecialiseerd in het bemiddelen bij conflicten waar mensen (langdurig) ziek zijn of zich ziekmelden.

Bemiddelaar inschakelen
U kunt aan uw werkgever vragen of er een bemiddelaar bij het conflict kan worden ingeschakeld. Namelijk, de Wet Verbetering Poortwachter verplicht zowel u als uw werkgever om er alles aan te doen om het conflict op te lossen en weer aan het werk te gaan. Als u dat wilt, kunnen we hierbij helpen. Hiervoor kunt u ons bellen op 0314-381382 of mailen naar info@radmer-arbeidsadvies.nl.

Bemiddeling door Radmer Arbeidsadvies
Wanneer Radmer Arbeidsadvies wordt betrokken bij de bemiddeling, krijgt u snel een gesprek met een van onze ervaren adviseurs. We praten over wat u van de problemen vindt, wat de oorzaak van het conflict is en wat de oplossing zou kunnen zijn. Ook praat onze conflictbemiddelaar met uw werkgever. Deze gesprekken zijn vertrouwelijk. Zonder uw toestemming wordt er niks met anderen gedeeld. Onze conflictbemiddelaar is een objectieve ‘verslaggever’ die is opgeleid als arbeidsdeskundige. Dit wil zeggen dat hij of zij is getraind om objectief te zijn en geen partij te kiezen. De conflictbemiddelaar bespreekt de conclusies uit de gesprekken zowel met u als uw werkgever. U en uw werkgever krijgen een advies over wat de beste oplossing is. Ook geven wij u een verslag van de gesprekken, met daarbij tips om met uw werkgever tot een gezamenlijke oplossing te komen.

Waarom bemiddeling bij een conflict?

  • Een conflict is natuurlijk erg vervelend. U wilt of kunt niet meer werken. Hier moet een oplossing voor komen. Bemiddeling is hier een goede manier voor
  • U kunt uw verhaal kwijt bij een onafhankelijke conflictbemiddelaar. Hij of zij heeft hier geen oordeel over, u kunt vertellen wat uw kwijt wil
  • U vergroot de kans dat uw conflict wordt opgelost, zodat u weer aan het werk kan
  • Wanneer u er toch niet uit komt met uw werkgever, is het wellicht het beste om op zoek te gaan naar ander werk. Radmer Arbeidsadvies kan hierbij helpen, bijvoorbeeld met een beroepskeuze advies of hulp bij re-integratie 2e spoor.

Heeft u zich ziekgemeld door het conflict? Of heeft uw ziekte ervoor gezorgd dat het conflict is ontstaan? Dan zijn er een aantal redenen waarom u Radmer Arbeidsadvies goed zou kunnen kiezen als bemiddelaar bij conflicten.

Meer weten?
Heeft u vragen over onze bemiddeling bij conflicten? We helpen u graag. U kunt ons bellen op telefoonnummer 0314-381382 of mailen naar info@radmer-arbeidsadvies.nl.