Beroepskeuze advies

Het kan zijn dat een van uw medewerkers het huidige werk niet meer wil of kan uitvoeren op de manier waarop u het voor ogen heeft. Misschien wil uw medewerker wat anders, is hij of zij ziek geworden of is er door een reorganisatie helaas geen plek meer. Het is dan tijd dat uw medewerker op een andere manier gaat werken. Radmer Arbeidsadvies kan u en uw medewerker hierbij helpen. Zo krijgt u allebei duidelijkheid over de toekomst, voor zowel uw organisatie als de perspectieven van uw medewerker.

Samen met ons doorloopt uw werknemer de volgende stappen uit het beroepskeuze advies:

Verkennend gesprek
Op een locatie bij u in de buurt heeft uw werknemer een gesprek met een van onze ervaren adviseurs. We bespreken de achtergrond, de werkervaring en de wensen van uw werknemer.

Beroepskeuzetest
Na het verkennende gesprek volgt een beroepskeuzetest. Onze adviseur bekijkt de resultaten en maakt hier een rapport voor uw werknemer van.

Adviesgesprek
Onze adviseur bespreekt de resultaten uit de beroepskeuzetest met uw werknemer in een adviesgesprek. Hierdoor worden de resultaten uit de test ook daadwerkelijk omgezet in concreet advies. De adviseur bekijkt de mogelijkheden, eigenschappen en wensen van uw werknemer. Deze koppelt hij of zij vervolgens aan de kansen die er in de omgeving zijn. Dit zou in uw organisatie kunnen zijn, maar ook bij andere bedrijven. Vervolgens krijgt uw werknemer tips over hoe hij of zij de nieuwe weg het beste kan bewandelen. Zo geeft onze adviseur duidelijkheid over de toekomst van uw werknemer.

Verslag beroepskeuze advies
Uw werknemer krijgt een schriftelijk verslag van het beroepskeuze advies.

Verdere begeleiding
Door het beroepskeuze advies weet uw werknemer welk werk het beste bij hem of haar past. Is uw werknemer (langdurig) ziek? Dan kan een arbeidsdeskundig onderzoek gecombineerd worden met het beroepskeuze advies, bijvoorbeeld om een loonsanctie van UWV te voorkomen. Soms is het het beste wanneer uw werknemer gaat werken bij een andere organisatie. Dan kunnen onze loopbaancoaches helpen bij het zoeken van vacatures en solliciteren of starten met een re-integratie 2e spoor traject. Wanneer uw werknemer bij uw organisatie blijft, kunnen onze arbeidsdeskundigen advies geven over aanpassingen in het werk.

Waarom beroepskeuze advies van Radmer Arbeidsadvies?

  • Uw werknemer krijgt persoonlijk advies door een ervaren adviseur. Hierdoor krijgt u en uw werknemer duidelijkheid over de mogelijke toekomst.
  • De kosten van een zieke of ontevreden werknemer kunnen hoog oplopen. Radmer Arbeidsadvies zorgt ervoor dat de kosten zo laag mogelijk blijven.
  • Er zijn nog meer redenen waarom Radmer Arbeidsadvies u goed kan helpen bij beroepskeuze advies.

Meer weten?
Heeft u vragen over ons beroepskeuze advies? We helpen u graag. U kunt ons bellen op telefoonnummer 0314-381382 of mailen naar info@radmer-arbeidsadvies.nl.