Maaike Besselse

Mijn naam is Maaike Besselse en ik ben sinds 1 maart 2020 werkzaam bij Radmer Arbeidsadvies als arbeidsdeskundige en re-integratiedeskundige.

Wanneer iemand mij naar mijn arbeidsverleden vraagt, is de eerste reactie op mijn verhaal bijna altijd: hoe kom je er dan toch bij arbeidsdeskundige te worden? Ik ben namelijk als Neerlandicus afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en heb als docent Taalbeheersing lesgegeven aan de opleiding journalistiek in Zwolle. Vervolgens heb ik, terwijl ik te paard vee aan het drijven was in Australië, in een busje Nieuw-Zeeland doorkruiste of wolven en beren verzorgde in Bulgarije, mijn eigen tekstbureau gehad om ook op afstand in mijn levensonderhoud te voorzien. Daarna ben ik werkzaam geweest als paraveterinair dierenartsassistente, sledehondengids, praktijkmanager van een tweedelijns dierenkliniek en bedrijfsmanager van een horecagelegenheid. Ik leer graag iedere dag iets nieuws en houd van in het diepe springen en afwisseling. Het schrijven van goed beargumenteerde stukken vind ik een uitdaging en ik zet mensen graag in hun kracht. Toen een arbeidsdeskundige mij op zijn dynamische vak wees, kwam alles samen – niet lang daarna had ik mijn opleiding tot arbeidsdeskundige succesvol afgerond.

Mijn kracht ligt in mijn oplossingsgerichtheid, mijn strategische manier van denken en het snel tot de kern kunnen komen. Doordat ik veel eigenwaarde ontleen aan mijn werk, begrijp ik goed hoe belangrijk een baan voor mensen is – en hoe groot het gemis kan zijn als iemand zijn werk (deels) kwijtraakt. Ik vind het dan een bijzonder dankbare taak om samen naar een passende oplossing te zoeken, helderheid te verschaffen en de betrokkene houvast te bieden. Bij Radmer Arbeidsadvies komen bijna alle facetten van het vak aan bod en wordt innovatie omarmd: een rijke omgeving waar ik mij volop kan blijven ontwikkelen.